Tα Τρίκαλα είναι το κεφαλοχώρι της Κυλλήνης, χτισμένα στα ερείπια του αρχαίου Μυσαίου, σήμερα αποτελείται από τρείς συνοικίες (Άνω, Μεσαία και Κάτω Τρίκαλα). Ο επισκέπτης στα Κάτω Τρίκαλα μπορεί να δεί τον εντυπωσικό ναό του Αγίου Δημητρίου, χτισμένο το 1697 με τις εξπρεσιονιστικού χαρακτήρα τοιχογραφίες. Στα Άνω Τρίκαλα βρίσκεται ο Άγιος Νικόλαος, 10ου αιώνα με αξιόλογες τοιχογραφίες και φορητές εικόνες.
Τα Τρίκαλα Κορινθίας προσφέρουν πολλά ξενοδοχεία, δωμάτια και ξενώνες για την διαμονή σας στα Τρίκαλα Κορινθίας στην Πελοπόννησο.
H Mονή της παναγίας στα Μεσαία Τρίκαλα υποστηρίζεται οτι ιδρύθηκε γύρω στα 1700 από το Μητροπολίτη Κορίνθου Γρηγόριο Γ’ Νοταρά. Αφήνοντας πίσω μας τα ‘Ανω Τρίκαλα, ο δρόμος βγάζει στο ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Βλασίου, που η παράδοση το θέλει να χτίζεται γύρω στο 1400, όταν βρέθηκε σε κοντινή σπηλιά η θαυματουργή εικόνα του Αγίου. Η αυλή της Μονής είναι κατάφορτη από λουλούδια και δέντρα, ενώ η θέα στην κοιλάδα του Σύθα ποταμού και στα αντικρυνά χωριά των Τρικάλων (Μάννα, Στύλια, Παναρίτι) είναι πραγματικά μαγευτική για τον επισκέπτη.
Συνεχίζοντας τον ανηφορικό ασφαλτόδρομο, αφήνουμε πια πίσω μας χωριά και οικισμούς και οδηγούμαστε στην καρδιά του δεύτερου ψηλότερου βουνού της Πελοποννήσου, στο μεγάλο οροπέδιο της Ζήρειας και στη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας. Ο χώρος είναι ιδανικός για τους λάτρεις της πεζοπορίας, αφού ένα μεγάλο δίκτυο μονοπατιών οδηγεί είτε προς την κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας, το μοναδικό αυτό βιότοπο, που αποτελεί τον πυρήνα της ευρύτερης περιοχής, που είναι ενταγμένη στο δίκτυο NATURA 2000, είτε προς τη λίμνη του Δασίου, με τα υπέροχα λιβάδια με αγριολούλουδα, είτε προς την Ψηλή Κορφή του βουνού στα 2.374 μ, απ’ ‘οπου η θέα είναι ανεμπόδιστη από τον Ταϋγετο μέχρι τον Όλυμπο.
Με αφετηρία το καταφύγιο, άλλο μονοπάτι οδηγεί στο σπήλαιο του Ερμή, δυτικά της Φλαμπουρίτσας, χαρακτηριστικό για το βάθος του και για τους θαλάμους με πολλούς πολύχρωμους σταλακτίτες. Εδώ, σύμφωνα με τη μυθολογία, γεννήθηκε ο ψυχοπομπός Ερμής από τη Νύμφη Μαία. Η κατάβαση στο σπήλαιο απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και ο ειδικός εξοπλισμός θεωρείται χρήσιμος. Οι πλαγιές που αναπτύσσονται πάνω από το μικρό καταφύγιο και μέχρι την κορυφή του βουνού προσφέρονται για ορειβατικό σκι, κάτι που εκμεταλλεύονται οι κατα καιρούς επισκέπτες-ορειβάτες, απολαμβάνοντας το χιόνι. σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ανάβαση από το χωριό Μάννα προς τις απόκρημνες κορυφές της Μικρής Ζήρειας, στα 2.127 μέτρα. Τέλος, στο βουνό υπάρχουν πολλοί δασικοί δρόμοι, οι οποίοι δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει και την πιο απόκρυφη γωνιά του, με εξέχουσα τη διαδρομή που διασχίζει το οροπέδιο και οδηγεί στη Γκούρα, μέσα από ένα πλούσιο ελατόδασος, στα λιβάδια του οποίου έχουν θεαθεί πολλές φορές ημιάγρια άλογα.