ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Σκι

trikala_korinthias_ski_center2_fsΓια τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, λίγα χιλιόμετρα πάνω από το χωριό Άνω Τρίκαλα Κορινθίας και σε απόσταση μόλις μιάμισης ώρας από το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται το Αθλητικό-Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας.

Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει συνολικά δύο αναβατήρες. Συγκεκριμένα, ένας συρόμενος 450 μ. και ένα baby lift 150 μ. Οι αναβατήρες αυτοί εξυπηρετούν στην ουσία μια πίστα με συνολικό μήκος 500 μέτρων.

Διαθέτει επίσης σχολή εκμάθησης σκι, με δυνατότητες νυχτερινού σκι και με ένα πανέμορφο και ευρύχωρο σαλέ να δεσπόζει στον χώρο.

 

Πεζοπορία

trikalaΗ Ορεινή Κορινθία προσφέρει πολλές απολαυστικές διαδρομές πεζοπορίας στους φυσιολάτρες και τους ορειβάτες.

Μια από τις πιο μαγευτικές διαδρομές είναι το μονοπάτι Βαρνεβό – Φλαμπουρίτσα. Το μονοπάτι ξεκινάει από το 6ο χλμ. του δρόμου Τρικάλων – Ζήρειας και κατηφορίζει στην χαράδρα της Φλαμπουρίτσας.

Η διαδρομή με την χλωρίδα, τον καταπληκτικό βιότοπο της κοιλάδας της Φλαμπουρίτσας θα σας μαγέψει ώσπου να φτάσετε στα λιβάδια των πηγών του Σύθα.

Ιππασία

5_bigΤο κέντρο ελεύθερης ιππασίας και ορεινών δραστηριοτήτων ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2006 στο Ρέθι Κορινθίας, δίπλα στα φημισμένα Τρίκαλα. Το κέντρο διαθέτει εξειδικευμένο συνοδό ιππασίας & προσωπικό για την μέγιστη ασφάλειά σας.

Στις εγκαταστάσεις του διαθέτει ήρεμα και φιλικά άλογα για τη βόλτα σας στις γύρω ρεματιές και τις χιονισμένες πλαγιές της Ζήρειας, πόνυ για την εξοικείωση των παιδιών με το ευγενές ολυμπιακό άθλημα της ιππασίας, καθώς και εγκαταστάσεις και ειδικό εξοπλισμό για τοξοβολία.

Απολαύσετε ένα ολοένα αυξανόμενο σύνολο δραστηριοτήτων που συσχετίζονται με το βουνό και να αφήσετε πίσω όλα όσα σας απασχολούν.